Всички 55 снегорина  на Чистота и КМД  бяха изкарани вчера

...
Всички 55 снегорина  на Чистота и КМД  бяха изкарани вчера
Коментари Харесай

Армия чистачки на бой с преспите

Всички 55 снегорина  на „ Чистота ” и КМД  бяха изкарани през вчерашния ден да ринат преспите, откакто през цялата зима от ноември насам престояваха в гаража в очакване да завали.  Машините бяха изпратени сутринта на първо време на входно-изходните артерии, застрашени от снегонавявания.

Четиристотин чистачки, въоръжени с лопати, изгребваха снега на спирките, тротоарите и стълбищата на подлезите, които поръсваха с пясък.  В болнични излязоха  30 метачки. Усилено ще се работи и през днешния ден, увери шефът на „ Чистота ” Иван Стоянов.  

Предишната нощ, когато стартира да вали, Стоянов не е мигнал, тъй като персонално желал да управлява борбата с първия сняг. Той обясни, че преди да тръгнат снегорините, 26 разпръсквача са създали поставка от сол и калциев хлорид, в това число и на кварталните улици. Сместа се употребява за първи път тази година за по-голяма успеваемост. Според  експертите от „ Чистота ” препаратът е безвреден за автомобилните гуми и пътните настилки.

Сутринта през вчерашния ден булевардите и главните улици бяха на черен асфалт, затрупан с киша, само че снегът продължи да вали през целия ден и натрупваше, поради което се наложи машините да влизат по пет-шест пъти на едни и същи улици. Основната ни задача е да не допуснем замръзване, сподели Иван Стоянов и акцентира, че техниката и хората ще работят, до момента в който не спре да вали.  

Прилежащите площи пред жилищните блокове, къщите и офисите се почистват от техните притежатели и наематели, подсетиха от община Пловдив. Доста хора бяха сграбчили през вчерашния ден лопатите и за малко гимнастика изгребваха снега от тротоарите.

Градският транспорт  работи обикновено, регистрира зам.-кметът Златин Велев. Според данните на контролната система GPS единствено два рейса - по линия № 6 и 11, са аварирали, само че незабавно са били сменени с други. Закъсненията от графика са поради тапите, които през вчерашния ден имаше на всички светофари. В ранните часове километрична опашка беше се проточила по ул. „ Димитър Толев ” от кръстовището  с ул. „ Остромила ” и „ Беломорски ” до пресечката с бул. „ Никола Вапцаров ”. В неприятното време всеки желае да тръгне с персоналния си автомобил, разяснява Велев. 

Снежна завивка до 30 см и мраз до минус 10 градуса през нощта в сряда, четвъртък и петък дават обещание за тази седмица синоптиците.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР